Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelsko nacionalno osiguravateljsko društvo prvi je put nekomu homoseksualnom paru u toj zemlji odobrilo rodiljni dopust.


Yonathan Gar, direktor neprofitne udruge Otvorena kuća ponosa i snošljivosti, dobio je 64 dana plaćena dopusta u povodu rođenja svoga biološkog sina kojega mu je rodila žena u Indiji. Njegov partner počeo je i službeni postupak posvojenja i dijete će, očekuje se, biti priznato kao njegovo.

Vezani članci Doze Pfizerovog cjepiva, ilustracija Izrael šalje neiskorištene doze cjepiva Palestincima i drugim zemljama: "Primili smo brojne molbe, ali..." Koronavirus u Izraelu, ilustracija Procijepili gotovo pola stanovništva pa značajno ublažili mjere: "Prva smo zemlja na svijetu koja se vraća u život!"

Sve je počelo još prije dvije godine kad je par shvatio da službeno neće moći posvojiti dijete u Izraelu. Njih su se dvojica odlučila na oplodnju 'in vitro' u klinici u Mumbaiju i izabrali donatoricu jajne stanice i zamjensku majku. U Izrael su se vratili u studenome prošle godine i Gar je uzeo dopust.