Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri osobe ranjene

Iz Gaze ispaljeno 40 raketa na Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 raketa ispalili su u srijedu ujutro Palestinci iz pojasa Gaze na jug Izraela pri čemu su tri osobe ranjene, dvije teško, kazao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld.

U napadu Palestinaca na jug Izraela ranjeni su tajlandski imigranti koji su radili na farmi. Evakuirani su u bolnicu na jugu Izraela. Radio je objavio i da je jednu kuću raketa raznijela.

Prije toga je jedan Palestinac smrtno stradao u novom napadu koji je u srijedu ujutro izvelo izraelsko zrakoplovstvo u pojasu Gaze, čime se broj Palestinaca ubijenih od utorka navečer popeo na tri, prema palestinskim medicinskim izvorima.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

>> Egipat: Zatrpavaju se tuneli kroz koje se krijumčare ljudi iz pojasa Gaze

Prethodni napad dogodio se u Rafahu na jugu pojasa Gaze, a bio je usmjeren na Palestince oružane skupine Odbora narodnog otpora koji su ispaljivali rakete na Izrael, dodaje se, ističući da je jedan od aktivista također ranjen u napadu.

Brigade Ezedin al-Kasama, oružana ogranka Hamasa na vlasti u Gazi, kao i Odbori narodnog otpora preuzeli su u zajedničkom priopćenju objavljenom u Gazi odgovornost za raketnu paljbu "kako bi osvetili" smrt trojice ubijenih aktivista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene