Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael sustavno ubijao civile u Libanonu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni narodi u petak su odabrali tročlani tim koji će istražiti optužbe da je Izrael tijekom svog jednomjesečnog napada na Libanon sustavno ubijao civile i koristio kazetne bombe protiv njih.

Istragu je prošloga mjeseca zatražilo novoformirano UN-ovo Vijeće za ljudska prava, najviše svjetsko tijelo za ljudska prava. Izrael i SAD trenutno nisu njegovi članovi.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse"

U tročlani tim za istragu postavljeni su bivši brazilski diplomat, tanzanijski sudac i grčki stručnjak za ljudska prava. Još nije određen datum njihova odlaska u regiju.

Dok UN istražuje navodne zločine protiv civila, u Libanon je stiglo prvih stotinu talijanskih vojnika u sklopu razmještaja međunarodnih mirovnih snaga UN-ovo Vijeće za ljudska prava 11. kolovoza prihvatilo je rezoluciju kojom osuđuje izraelske vojne operacije u Libanonu i traži da se provede istraga o navodnim izraelskim sustavnim napadima na civile i vrstama oružja koje je Izrael koristio.

Izrael je započeo svoju ofenzivu protiv Hezbolaha u Libanonu nakon otmice dva izraelska vojnika 12. srpnja. Prekid vatre stupio je na snagu 14. kolovoza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene