Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael se ponovo ispričao za pokolj Arapa prije 50 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Shimon Peres ispričao se za pokolj Arapa koji se dogodio u selu Kfar Qassem prije 50 godine, izvijestili su izraelski mediji.

Peres je u petak posjetio selo gdje su 29. listopada 1956. godine pripadnici snaga sigurnosti ubili 48 izraelskih arapskih civila prvog dana rata Izraela protiv Egipta 1956. godine.

Pročitajte i ovo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće" Slika nije dostupna Podmetnut požar UBIJENA BEBA Na kuću napisali: 'Cijena koju treba platiti'

"Ovdje se u prošlosti zbio užasan događaj i mi jako žalimo zbog toga. Mi smo vi djeca istog Boga koji nam nije dao dozvolu da ubijamo, tlačimo i ponižavamo druge", rekao je Peres.

Tadašnje izraelsko tumačenje događaja je da je pogranična policija pucala na skupinu arapskih radnika koji su prekršili policijski sat no žrtve, među kojima je bilo žena i djece, su se vraćale s posla i izgleda nisu bile obaviještene o uvođenju policijskog sata.

Pojedini članovi prethodnih izraelskih vlada također su se ispričali za izgred u Kfar Qassemu.

Aktivisti za zaštitu ljudskih prava su u prošlosti razmatrali da zbog pokolja Izrael tuže sudu za ratni zločin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene