Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži regionalnu inicijativu

Izrael odbio sudjelovati na konferenciji o denuklearizaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je objavio da neće sudjelovati na konferenciji o denuklearizaciji Bliskog istoka, koja bi se trebala održati u Helsinkiju, objavio je u četvrtak glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

'To je u srijedu u Beču na sastanaku Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) objavio direktor izraelske Komisije za nuklearnu energiju Shaul Horev', potvrdio je Ygal Palmor.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Prema pisanju izraelskog lista Haaretz, Horev je izraelsko stajalište opravdao time da je denuklearizacija Bliskog istoka moguća tek nakon što se prethodno uspostave miroljubivi odnosi i povjerenje između svih država u regiji. 'Prije toga treba pokrenuti regionalnu inicijativu', kazao je Horev.

Konferencija u Helsinkiju trebala bi se održati u trenutku napetosti koje vladaju u vezi iranskog nuklearnog programa, a Zapad i Izrael optužuju Teheran da pod krinkom razvoja civilnog nuklearnog programa želi napraviti atomsku bombu, što Iran kategorički opovrgava.

Izrael, kojeg se smatra jedinom nuklearnom silom na Bliskom istoku, član je IAEA-e, ali nije potpisnik ugovora o ograničavanju nuklearnog oružja. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene