Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael nastavio napade na položaje Hamasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelsko zrakoplovstvo nastavilo je napade na položaje radikalnog islamističkog pokreta Hamasa u pojasu Gaze nastavljajući intenzivnu zračnu kampanju u kojoj su u posljednja dva dana poginula najmanje 32 Palestinca.

Pred svitanje u petak izraelski su borbeni zrakoplovi uzletili u nov napad na položaje s kojih pripadnici Hamasa ispaljuju rakete Qassam na izraelska naselja, potvrdila je vojna glasnogovornica u Tel Avivu.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Od srijede ujutro izraelske zračne snage izvršile su 22 napada kao odgovor na najmanje 116 raketa ispaljenih na izraelske gradove Sderot i Ashkalon te druga naselja uz granicu pojasa Gaze, rekla je glasnogovornica.

Zamjenik izraelskog ministra obrane Matan Vilnai rekao je u petak ujutro za vojni radio da će Palestinci nastavljajući ispaljivati rakete iz pojasa Gaze na izraelske ciljeve izazvati odgovor koji će biti, kako je rekao, još veći holokaust.

'Što više raketa Qassama bude ispaljeno, i što bude duži njihov domet, to će Palestinci sami izazvati tim veći holokaust jer ćemo mi koristiti svu svoju snagu da se obranimo', rekao je Vilnai.

Radikalni palestinski pokret Hamas sa svoje je strane u petak pozvao Palestince i Arape na prosvjede nakon molitve kako bi ukazali na izraelsku kampanju zračnih udara na pojas Gaze.

'Hamas poziva palestinski narod da organizira masovne prosvjede odmah nakon tjedne muslimanske molitve u petak kako bi ukazali na izraelske zločine protiv našeg naroda', piše u priopćenju pokreta koji kontrolira pojas Gaze.

'Pozivamo također ljude u arapskim i muslimanskim zemljama na manifestacije solidarnosti s palestinskim narodom nakon molitve', dodao je Hamas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene