Raketa (Foto: AFP)
Raketa (Foto: AFP) Foto: Afp

Izraelska vojska objavila je da je u nedjelju lansirala protuzračnu raketu Patriot na dron koji je dolazio iz Sirije i približavao se Golanskoj visoravni, a koji se tada okrenuo natrag neoštećen, prenose agencije.


"Dron, koji nije pogođen, udaljio se od granice", objavila je vojska, dodajući da nije ušao u izraelski zračni prostor, prenosi AFP.

Vezani članci Raketa, ilustracija (Foto: BRUCE WEAVER / AFP) Rusija tvrdi da je sirijska raketa zamalo pogodila putnički zrakoplov Eksplozija u Siriji (Foto: Arhiva/AFP) Eksplozije odjekivale Damaskom: Rusija upozorava da će izraelski napadi dovesti do eskalacije napetosti

Sirijska vojska jača vojnu kampanju kojom želi osloboditi područja koja drže pobunjenici u blizini mjesta gdje je napadnut dron i duž granice s Jordanom.

"Dron je za operacije u južnim sirijskim područjima gdje se vode bitke", rekao je jedan sirijski zapovjednik za Reuters.

Jugozapad Sirije od strateške je važnosti za Izrael. U veljači jedan je dron, identificiran kao iranski, upućen iz Sirije prema Izraelu što je izazvalo eskalaciju u kojoj je srušen izraelski F16. (Hina)