Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael i Hezbolah dogovorili se o razmjeni zarobljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael i Hezbolah postigli su dogovor o razmjeni zarobljenika za dva do tri tjedna zahvaljujući njemačkom posredovanju, objavio je u nedjelju egipatski vladin list Al-Ahram.

- Razmjena zarobljenika između Hezbollaha i Izraela dogodit će se za dva do najviše tri tjedna zahvaljujući njemačkom posredovanju, objavio je list pozivajući se na dobro obaviještene izvore.
Prema listu, modaliteti razmjene zarobljenika upravo se dogovaraju. Razmjena bi mogla biti istodobna ili se odvijati u dvije faze.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sukobi Izraela i Hamasa Povijest Hamasa Tko su počinitelji "izraelskog 11. rujna"? Obnavljaju se poput hidre, a ne smatraju ih sve zemlje teroristima

Hezbolah će tom prigodom vratiti dvojicu izraelskih vojnika otetih
12. srpnja, a Izrael libanonske zarobljenike, tvrdi Al-Ahram a prenosi agencija France presse.

Istovremeno Izrael nastavlja zračne napade na palestinski grad Gazu gdje je u subotu u noći pogođeno je vozilo novinske agencije Reuters i tom su prilikom ozlijeđena dvojica novinara,
izjavili su za britansku novinsku agenciju očevici događaja i
liječnici.

U napadu su ozlijeđeni novinar Sabbah Hmaida, koji radi za lokalni web-portal, te Fadel Shana, kamerman Reutersa. Sabbah Hmaida je pogođen u noge te je zadobio ozbiljne ozljede, dok je Fadel Shana prošao bez ozljeda, ali se onesvijestio od detonacije.

Dvojica ozlijeđenih novinara pratila su akciju izraelske vojske u
području Shijaiya, u okolici Gaze, koje se smatra jakim uporištem palestinskih militantnih skupina.

Vozilo Reutersa koje je pogođeno u zračnom napadu izraelske vojske bilo je vidljivo obilježeno "press oznakama", po kojim se vidi da pripada novinarima.

Izraelska vojska je potvrdila da je u zračnom napadu greškom pogođeno vozilo Reutersa. - Prilikom napada vozilo nije identificirano kao automobil koji pripada novinarima. Osim toga, nalazilo se u području bojnog djelovanja i kretalo se na sumnjiv način. Izraelska vojska nikada ne bi napala novinare i zato nam je jako žao medijskih djelatnika koji su greškom ozlijeđeni u ovom napadu", izjavila je glasnogovornica izraelske vojske Noa Meir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene