Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael dostavio gorivo UN-ovoj agenciji u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je danas isporučio gorivo UN-ovoj humanitarnoj agenciji u Pojasu Gaze dan nakon što je ta organizacija izjavila da će je nestašica goriva primorati da obustavi isporuku hrane brojnim izbjeglicama u toj palestinskoj enklavi.

Peter Lerner, glasnogovornik izraelskog vojnog koordinatora za Gazu, rekao je da je gorivo dostavljeno "po zahtjevu" UN-ove agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) koja osigurava pomoć za oko trećinu stanovništva Gaze.

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Glasnogovornik agencije Christopher Gunness je rekao da će gorivo biti dostatno za nastavak njihovih operacija dostave hrane idućih dvadesetak dana.

Gaza je suočena s nestašicom goriva zbog ograničenja opskrbe koje provodi Izrael i štrajka palestinskih distributera zbog tih ograničenja.

UNRWA je u nedjelju rekla da će je nedostatak goriva prisiliti da u ponedjeljak obustavi program distribucije hrane što će pogoditi 650.000 osoba.

Udruženje distributera goriva u Gazi je reklo da je stupilo u štrajk zbog izraelskih ograničenja na dostavu goriva koja su ozbiljno pojačana nakon što su prošlog mjeseca palestinski militanti napali terminal Nahal Oz kojim prolazi gorivo prema pojasu Gaze i ubili dva izraelska civila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene