Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na crnoj listi EU

POTVRĐENO Zrakoplov u kojem je bilo 54 osobe se srušio, pronađena olupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontrola leta izgubila je kontakt sa zrakoplovom nešto prije 15 sati po lokalnom vremenu (08:00 po našem vremenu).

Putnički zrakoplov s 54 putnika i članova posade nestao je iznad Papue. Radi se o zrakoplovu indonezijskog avioprijevoznika Trigana Air Service. Među putnicima je bilo 44 odraslih, petero djece i pet članova posade.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Kontrola leta je izgubila kontakt s letjelicom dok se nalazila iznad istočnog dijela Papue. Zrakoplov je letio na relaciji Jayapura - Oksibil.

16:00 - Indonezijski ministar prometa potvrdio je pronalazak zrakoplova koji je jutros, po našem vremenu, izgubio kontakt s zračnom kontrolom leta. Kako doznaje Reuters, pronađena je olupina zrakoplova koji se srušio u dijelu šumovitog i brdovitog područja na istoku Indonezijske provincije Papua.

15:45 - Stanovnici jednog indonezijskog sela na istoku Papuae tvrde kako se zrakoplov srušio,potvrdio je glasnogovornik aviokompanije Trigana Air, prenosi Reuters.

Beni Sumaryanto, voditelj istrage, u izjavi za medije kazao je kako se, prema posljednjim informacijama kojima raspolaže, zrakoplov srušio na šumovitom i brdovitom dijelu nedaleko od Oksibila. Najavio je detaljnu potragu tog područja.

'Prema izvješćima s terena koja ukazuju na mogućnost rušenja zrakoplova, radimo sve što je u našoj moći. S obzirom na uvjete i mrak koji je pao, potragu ćemo nastaviti ujutro', kazao je Beni Sumaryanto, voditelj istrage.

Iz ureda Nacionalne agencije za spašavanje javljaju kako je zrakoplov izgubio kontakt s kontrolom zračnog prometa prilikom preljetanja šumovitog i brdovitog područja. Potraga za zrakoplovom je obustavljena jer je nad područjem pala noć. Potraga će se nastaviti rano ujutro.

Također je dodao kako je samo pola sata od dojave o nestanku zrakoplova u potragu za istim poslan još jedan zrakoplov koji se kretao istom putanjom, no kako pretpostavljaju, zbog loše vidljivosti, ništa nije pronašao.

NADE SU UTIHNULE 'Pronađena vrata nisu pripadala nestalom zrakoplovu'

Kontrola leta u kontaktu je s lokalnim vlastima, no kako se doznaje, na to, dijelu otoka vrijeme je jako loše, oblačno je, a budući da se radi o planinskom predjelu teren je vrlo nepristupačan.

'Ne možemo reći da se srušio, možemo samo reći da smo izgubili kontakt s avionom', rekao je šef kontrole leta Bambang Seolystyo.

Aviokompanija Trigana je na crnoj listi Europske unije. Na toj listi nalaze se avioprijevoznici koji ne mogu prometovati europskim zračnim nebom zbog upitnih sigurnosnih standarda.

Od 1991. godine, Trigana je imala 14 ozbiljnijih incidenata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene