Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izbori u Pakistanu se najvjerojatnije odgađaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon atentata na bivšu premijerku i oporbenu čelnicu Benazir Bhutto, parlamentarni izbori najavljeni za 8. siječnja najvjerojatnije će se odgoditi za do tri do četiri mjeseca, priopćio je danas glasnogovornik vladajuće stranke Tariq Azim.

Prema njegovim riječima, u izjavi za AP, "da se sada održe, izbori ne bi bili vjerodostojni" jer je stranka Benazir Bhutto proglasila žalovanje a druge su stranke najavile bojkot izbora. 

Pročitajte i ovo Zračna luka Nikola Tesla Putnici na rubu živaca VIDEO Kaos na beogradskom aerodromu: "Pripremite se na najveće maltretiranje ikad" Ilustracija STRANKE U ŠOKU Samo u Hrvatskoj: Sudac odgodio ročište nakon što je dobio platnu listu. "Spopala me zlovolja"

Azim očekuje da će vlast objaviti odluku o odgodi izbora unutar 24 sata.

"Koliko će izbori biti odgođeni odlučit će Izborno povjerenstvo.
Mislim da je moguća odgoda od nekoliko tjedana do tri, četiri
mjeseca", kazao je Azim.

PML-Q, koji podržava predsjednika Perveza Musharrafa, objavio je i prekid svoje izborne kampanje uz objašnjenje da je odgoda izbora "realističan" scenarij.

U međuvremenu, pristaše ubijene Bhutto pokušavaju
odabrati njezina nasljednika a kao najvjerojatniji kandidati spominju se njezin sin ili suprug.

Prema AFP-u, Pakistanska narodna stranka (PPP) sastala se danas u Nauderou, u provinciji Sind, da bi, osim nasljednika Bhutto, objavila i naputke ubijene čelnice o smjernicama stranke za budućnost te se izjasnila o predstojećim izborima.

Druga oporbena stranka po jačini, Muslimanska liga Pakistana - Nawaz (PML-N), bivšeg premijera Nawaza Sharifa, već je istu večer, nakon ubojstva Bjutto u četvrtak, najavila bojkot izbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene