Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divljački napad na životinju

Izbo psa nožem 19 puta i ostavio ga da ugine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je manijak u Škotskoj nožem navalio na nedužnog 2-godišnjeg mastifa Arnieja, izbo ga 19 puta i ostavio ga da ugine, prenosi The Sun.

Iako mu je nanio teške ozljede, pogotovo u predjelu vrata i kralježnice, psa je spasio veterinar Neil McIntosh, a policija traga za nepoznatm divljakom. 'Ovo je jedan od najgorih slučajeva okrutnosti nad životinjom koje sam ikad vidio. Pas je zadobio 19 ozljeda, od toga devet na predjelu vrata, što govori sve u stvarnoj namjeri napadača. Jedan je ubod umalo presjekao glavnu venu, što bi bilo fatalno, tako da možemo reći da je Arnie imao sreće u nesreći', kaže McIntosh i dodaje da je manijak uspio jedim rezom odvojiti mišić na Arnievoj nozi od kosti. 

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Jedan u pritvoru Vučić osudio napad na Hrvate u Srbiji: "Oni koji su to učinili moraju odgovarati" Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Arniejev nestanak njegov je vlasnik prijavio u srijedu navečer u Port Glasgowu. Sljedeći dan njegov je ljubimac pronađen u agoniji. No, Arnie je pokazao veliku hrabrost kada je u veterinarsko vozilo ušao sam, unatoč teškim bolovima. Operacija je trajala tri sata, na cijelom tijelu ima ukupno 92 šava.

Inače, napad se dogodio samo nekoliko tjedana nakon početka akcije u kojoj se poziva na prestanak okrutnosti nad životinjama. 'Ovo je bio divljački napad na bespomoćnu životinju. No, divno je što je pas ipak preživio. Nažalost, ovakve su okrutnosti u Škotskoj previše česte', rekao je jedan aktivist za prava životinja koji sudjeluje u kampanji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene