Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Argentinska 'Atlantida'

Turisti hrle u grad koji je četvrt stoljeća bio pod vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruševine argentinskog grada koji je 25 godina bio potopljen postale su pravi mamac za turiste.

Jugozapadno od argentinskog glavnog grada Buenos Airesa nalazi se grad Epecuen. On je nekada bio prava turistička meka ove zemlje, no svoj je krah doživio 1985. godine kada je zbog velikih oborina bio u potpunosti potopljen. Zaštitni zid koji je grad dijelio od slanog jezera popustio je oko 10 sati 10. studenog 1985. godine te je voda preplavila ulice Epecuena, piše AP.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Stanovnici ovog grada u panici su bježali, a grad se uskoro nalazio 10 metara pod vodom. Tako je bilo punih 25 godina nakon čega su suše pomogle povlačenju vode s tog područja. Iako grad nije obnovljen, turisti su počeli hrliti tamo kako bi svjedočili izranjanju 'argentinske Atlantide'.

>> Istraživači pronašli davno izgubljeni kontinent?!

I bivši stanovnici Epecuana angažirali su se oko turista te ih vode kroz opustošene ulice, uništene kuće, razrušena groblja, a vrlo je popularno i penjanje stepenicama koje ne vode nigdje, koje su ostale jedini svjedok zgrada koje su se tamo nekada nalazile. Na ulazu u grad turiste dočekuje 82-godišnji Pablo Novak koji je bio jedini stanovnik Epecuena koji je odbio otići kada je voda počela preplavljivati ulice. On i danas živi na rubu grada i nada se, kao i svi stanovnici ovog područja, da će Epecuen ponovno zasjati u starom sjaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene