Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atlantida?

Istraživači pronašli davno izgubljeni kontinent?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski znanstvenici otkrili su veliku granitnu ploču za koju sumnjaju da bi mogla biti ostatak davno izgubljenog kontinenta koji se nalazio uz obalu Brazila. Radi li se možda o Atlantidi pokazat će analize uzoraka uzetih s dna oceana.

Ekipa koju predvodi japanska Agencija za pomorsku znanost i tehnologiju pronašla je granitnu ploču veličine 10 x 10 metara na 900 metara u Atlantiku oko 1200 kilometara od obale Rio de Janeira, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađena na Google Earthu Je li misterij Atlantide konačno riješen? Slika nije dostupna Slučajni pronalazak Predivna, ali i zabrinjavajuća otkrića u oceanu

Ovo otkriće posebno je zanimljivo jer se granit pronalazi samo na kopnu pa znanstvenici tvrde kako bi ova ploča mogla biti dokaz kopnene mase koju je prije mnogo godina progutalo more. Oko ploče pronađeni su i tragovi kvarca koji se također prirodno ne formira u moru.

>> 'Britanska Atlantida' pronađena na dnu Sjevernog mora

Ovo otkriće automatski asocira na priču o Atlantidi o kojoj je još 360. godine prije nove ere pisao Platon. Ipak, prije podizanja prašine o pronalasku Atlantide moramo pričekati da istraživači uzmu i analiziraju uzorke granitne ploče i pijeska pronađene na dnu Atlantika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene