Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica naoružanih lopova u četvrtak su iz Pinakoteke u Sao Paulu usred dana ukrala dva vrijedna Picassova bakroreza, odnijevši istodobno i dvije slike brazilskih slikara Lasara Segalla i Emilija Di Cavalcantija, prenijeli su u petak mediji.


Vrijednost ukradenih djela iznosi oko 600,000 američkih dolara. Naoružani muškarci oružjem su zaprijetili osoblju muzeja, nakon čega su iz pinakoteke izašli s Picassovim bakrorezom iz serije "Slikar i njegov model" (1963.) te bakrorezom "Minotaur, čovjek koji pije i žene", nastalim 1933. Iz uprave muzeja izvijestili su kako su još ukradene slika Lasara Segalla "Par" iz 1919. i Di Cavalcantijeve "Žene na prozoru" iz 1926.

Vezani članci Cijepljenje Srušio se za vrijeme cijepljenja, a internet ga već prozvao najgorim glumcem na svijetu Slika nije dostupna Banditi napali i uništili policijsku postaju

Ulazak lopova u muzej i njihov izlazak iz njega s ukradenim umjetničkim djelima snimile su sigurnosne kamere čije će snimke pozorno pregledati policija te na temelju snimljenog materijala pokušati uhititi lopove. Sva četiri djela pripadaju Zakladi Josea i Pauline Nemirovsky.

Pinakoteka je zatvorena nedugo nakon pljačke koja se dogodila oko podneva te još nije otvorena.

Prošle su godine iz Muzeja za modernu umjetnost u Sao Paolu ukradeni Picassov "Portret Suzanne Bloch" te slika Brazilca Candida Portinarija "Uzgajivači kave". Vrijednost tih dvaju djela procijenjena je na 55 milijuna dolara. Slike su pronađene 2007. u odličnom stanju te ponovno izložene.