Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog neplaćenih najamnina dom umirovljenika izbacio je jednu 94 godišnju korisnicu, što je izazvalo val ogorčenja u Francuskoj.


94-godišnja umirovljenica je u subotu izbačena iz privatnog doma u pariškoj regiji zbog duga od 40.000 eura. U subotu su ju preuzele hitne službe mjesta Chateaudun, piše regionalni dnevni list Echo republicain.

"Dom umirovljenika je tim postupkom prekršio pravo i ljudsko dostojanstvo", ocijenila je ministrica za starije osobe Michele Delaunay. Ona je objasnila da je "njezina soba, njezin dom", pravno gledajući.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u SAD-u WHO javlja o rekordnom porastu broja slučajeva koronavirusa u jednom danu Bolnica U zadnja 24 sata ova zemlja bilježi strašan porast broja novozaraženih, predsjednik najavio uvođenje novih mjera

>> Francuska ograničava korištenje nekih kontracepcijskih tableta

"Ako je prekršen zakon, podnijet ćemo tužbu", rekla je Delaunaya. Dom umirovljenika je nekoliko puta kontaktirao sina stare dame i odlučio ju je odvesti na njegovu adresu, piše Echo republicain. Naišli su zatvorena vrata i zatim devesetogodišnjakinju odveli u obližnju bolnicu. Uprava doma je u ponedjeljak navela da žali zbog nespretne odluke, ali negira da je željela izbaciti korisnicu.

Više od 650.000 starijih osoba živi u domovima umirovljenika koji prosječno mjesečno stoje 2.000 eura. U slučaju neplaćanja, obitelj je dužna nadoknaditi trošak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook