Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Velike protumafijaške operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija provela je jutros dvije velike protumafijaške operacije, jednu u Palermu i drugu u Bariju, te uhitila osobe optužene za iznuđivanje i krijumčarenje drogom.

U Palermu policija je uhitila jednog od 100 najtraženijih mafijaških bjegunaca, šefa mafijaške obitelji iz četvrti "Corso Calatafimi", Enrica Scalavina (36). Za njime se tragalo od svibnja 2007. godine, kada je uspio pobjeći tadašnjoj protumafijaškoj operaciji nazvanoj "Antartide".

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

Policija je Scalavina zaustavila nakon jurnjave za njime. Osim što je optužen za mafijaško udruživanje i krjumčarenje drogom, smatra ga se šefom iznuđivačke mafije, one koja od trgovaca i poduzetnika traži reket.

Policija u Bariju razbila je današnjom operacijom mafijaški klan koji je krijumčario drogu iz Južne Amerike za Europu. Uhićeno je do sada 14 osoba od 23 naloga za uhićenje. Svi uhićeni su članovi mafijaškog klana Eugenia Palermitija, koji je monopolizirao krijumčarenje drogom iz Kolumbije, Venezuele, Nizozemske i Španjolske. Policija je od klana u Bariju zaplijenila nekretnine u vrijednosti od 10 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene