Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Otvorena birališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birališta diljem Italije zatvorena su u nedjelju u 22 sata, a glasovanje na prijevremenim parlamentarnim izborima nastavilo se danas s početkom u 7 sati, a trajat će do 15 sati.

Prvi dan glasovanja zabilježen je odaziv od oko 63 posto, što je za 3-4 posto manje nego na izborima 2006. U Italiji je odaziv birača tradicionalno visok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Berlusconi se našalio na vlastiti račun Berlusconi: Spavao sam sa 70 posto žena, a ostale bi to željele Slika nije dostupna Što se događalo iza zatvorenih vrata? Procurile fotografije s Berlusconijevih raskalašenih zabava

Posljednje ankete predvidjele su povratak na vlast i treći premijerski mandat 71-godišnjega Silvija Berlusconija. Njegov je protukandidat 52-godišnji Walter Veltroni, bivši rimski gradonačelnik.

Prve izlazne ankete očekuju se nakon što se u 15 sati zatvore birališta, a prvi rezultati oko 19 sati.

Na izborima koji se održavaju samo dvije godine od posljednjih parlamentarnih izbora, biračko pravo može iskoristiti oko 50 milijuna građana.

Premijer Romano Prodi podnio je u veljači ostavku kada je njegovoj koaliciji lijevog centra izglasano nepovjerenje u gornjem domu parlamenta Senatu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene