Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Nova uhićenja i mafijaška ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske policijske snage uhitile su u utorak u raznim regijama 59 osoba povezanih s mafijom i kriminalom, dok je mafija na Siciliji u utorak ujutro ubila dvije osobe.

Mafija je na Siciliji ubila sinove poduzetnika kojega je ubila 1998., a u operaciji policije uhićeno 40 pripadnika mafijaške organizacije kod Caserte, nedaleko Napulja, dok je u više regije uhićeno 19 osoba optuženih za krijumčarenje droge. Sve to se dogodilo u utorak ujutro u Italiji, gdje nema dana bez nasilja i uhićenja.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac

U mafijaškoj zasjedi u mjestu Partinico, na 30 kilometara od Palerma na Siciliji, u utorak ujutro ubijene su dvije osobe, a treća je ranjena. Mafijaški ubojice ubili su sinove poduzetnika Salvatorea Riine, koji je imao isto ime i prezime kao mafijaški šef koji se nalazi u zatvoru, a kojega je Cosa nostra ubila 1998. Sinovi Riine su bili građevinski poduzetnici i ubijeni su u istoj zoni u kojoj je ubijen njihov otac.

Karabinjeri u Caserti uhitili su u utorak ujutro 40 osoba mafijaškog klana La Torre. Istraga je utvrdila kako je taj klan iznuđivao novac od trgovaca te krijumčario drogu. Među uhićenim osobama ima i pripadnika policije. Klan La Torre je djelovao u mjestu Mondragone i duž obale toga dijela regije Catanije.

U regijama Friuli, Veneto, Lazio i Sicilije karabinjeri iz
Pordenonea, na sjeveroistoku Italije, uhitili su u utorak ukupno 19 osoba od kojih 15 Albanaca i 4 Talijana, pod optužbom krijumčarenja i rasparčavanja kokaina u mjestima Pordenone, Udine, Treviso, Venezia i Belluno, a imali su i svoje krakove u regijama Piemonteu i Lombardiji, te operativne baze u Rimu i Cataniji. Istraga protiv te bande je
trajala dvije godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene