Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Kraljevska obitelj traži od države 260 milijuna eura od države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska kraljevska obitelj Savoia traži od države 260 milijuna eura i pripadajuće kamate uime moralne odštete zbog progonstva u kojemu su morali živjeti 56 godina, objavila je talijanska novinska agencija Ansa.

70-godišnji Viktor Emanuel Savojski, unuk Viktora Emanuela III., posljednjeg talijanskog kralja koji je vladao od 1900. do 1946., traži 170 milijuna eura, a njegov sin Emanuele Filiberto (35) 90 milijuna eura, dodaje isti izvor pozivajući se na dijelove televizijske emisije objavljene danas navečer.

Pročitajte i ovo Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži" Ilustracija Sud odlučio Krenula po margarin, a onda se dogodila nezgoda: Trgovački lanac mora joj platiti gotovo osam tisuća eura

Kraljevska obitelj traži i povrat svoje imovine koju joj je oduzela talijanska država pošto ju je protjerala iz zemlje 1946., prema istom izvoru koji nije otkrio o kakvoj je imovini riječ ni o njezinoj eventualnoj vrijednosti.

Odvjetnici kraljevske obitelji podnijeli su odštetni zahtjev
predsjedniku Republike Giorgiju Napolitanu i predsjedniku vlade Romanu Prodiju.

Muški nasljednici talijanske kraljevske obitelji 1946. su osuđeni na izgon iz zemlje zbog kolaboracije kralja Viktora Emanuela III. s fašističkim režimom Benita Mussolinija. Pošto su 50 godina proveli u progonstvu u Švicarskoj, povratak u Italiju dopušten im je na temelju zakona iz 2002. kojim je izmijenjena odredba o izgonu koja je bila unesena u Ustav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene