Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Izbori na Siciliji važan indikator političkog stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na birališta za obnovu gradskih uprava na Siciliji, među kojima i za gradonačelnika glavnog grada te regije, Palerma, pozvano je danas i sutra 2,2 milijuna birača, koji trebaju izabrati novu vlast u 156 gradova.

Izbori na Siciliji dat će prvi važan znak o stanju na političkoj pozornici ne samo na tom otoku na kojem živi pet milijuna ljudi, već i u Italiji, točno godinu dana od parlamentarnih izbora na kojima je pobijedila koalicija lijevog centra Romana Prodija. Krajem svibnja lokalni izbori održat će se i u mnogim gradovima na cijelom Apeninskom poluotoku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Turisti hrle u Palermo k 8.000 mumificiranih leševa! Slika nije dostupna Četvero mrtvih u sudaru broda i glisera

Na Siciliji je na vlasti desni centar, a posebno će znakoviti biti
rezultati glasanja u tri velika grada Palermu, Agrigentu i Trapaniju. Za gradonačelnika Palerma kandidiralo se pet osoba, ali ključno će biti sučeljavanje između sadašnjeg gradonačelnika Diega Cammarate iz koalicije desnog centra i kandidata koalicije lijevog centra Leoluce Orlanda, koji je gradonačelnikom bio devedesetih godina.

U 35 općina s više od 10 tisuća stanovnika, među kojima su
prvenstveno Palermo, Trapani i Agrigento, kandidati za gradonačelnike moraju dobiti 50 posto plus jedan glas u prvom krugu glasovanja, a u suprotnome ide se u drugi krug koji će se održati 27. i 28. svibnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene