Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potez aerodromske policije u Valenciji razgnjevio je mnoge španjolske korisnike društvenih mreža. Policijski je službenik, na zahtjev Ryanaira, istjerao putnicu jer je u letjelicu navodno unijela previše ručne prtljage.


Glavna tema korisnika društvenih mreža u Španjolskoj ovih je dana odluka aerodromske policije u Valenciji da iz Ryanairovog aviona istjera putnicu zbog previše prtljage u rukama.

>> Premala mu plaća od 9 milijuna kuna: 'Nema lošije plaćenog od mene!'

Vezani članci Raketa, ilustracija (Foto: BRUCE WEAVER / AFP) Rusija tvrdi da je sirijska raketa zamalo pogodila putnički zrakoplov Zrakoplovna nesreća - 2 Drama u Istanbulu: Avion prilikom slijetanja izletio s piste, raspao se i zapalio. Poginula jedna osoba, ozlijeđeno više od 150

Prema informacijama lokalnih medija, sporan komad prtljage zbog kojeg je nakon prepirke s policijskim službenikom dobila izgon iz letjelice bila je vrećica s knjigom koju je namjeravala čitati tijekom leta.

Kako prenosi Telegraph, premda u Ryanairu tvrde kako je putnica bila bahata, da je u avion ušla bez dokumenata remeteći pritom red i mir, na snimci koja je u Španjolskoj postala viralna, vidi se kako je u toj navodnoj bahatosti imala podršku barem dijela putnika koji su već zauzeli svoja mjesta.

U trenutku kad je pokušala krenuti prema svom sjedalu, policajac ju je zgrabio za ruku te uz pomoć jednog kolege najurio van. Na taj je potez uslijedilo negodovanje nekolicine drugih putnika koji su vikali 'Sramota!'. U međuvremenu su se pojavili pozivi na bojkot Ryanaira, no zasad nema podataka je li se netko tom pozivu eventualno odazvao.

Ryanair slovi za niskotarifnu aviokompaniju, ali posljednjih je godina manju zaradu od prodanih karata počeo kompenzirati sve većim naknadama za prtljagu, što uključuje i posebnu naplatu ručne prtljage.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook