Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug od četiri milijarde eura

Islanđani na referendumu o problemu koji podsjeća na Ljubljansku banku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islanđani glasuju na referendumu. Odlučuju hoće li vratiti gotovo četiri milijarde eura Velikoj Britaniji i Nizozemskoj.

Štediše iz tih zemalja izgubile su svoj novac u islandskoj banci koja je propala. Slučaj podsjeća na problem Ljubljanske banke i štediša koji ne mogu do svog novca jer nemaju slovensko državljanstvo. Odbijanje povrata novca na referendumu mogao bi Island stajati puta u Europsku Uniju, ali i kredita koji su zatražili od MMF-a.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

'Mislim kako je bolje da odbijemo ovo na referendumu i pokušamo postići nekakav zadovoljavajući sporazum s ove dvije zemlje. Svi se slažemo da želimo vratiti svoje dugove, biti odgovorni i platiti svoj dio. Ali želimo to napraviti bez bankrota', rekla je Steinunn Ragnarsdottir, stanovnica Reykjavika.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene