Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema se za džihad

'IZVANREDNE OKOLNOSTI' Islamska država teroristima smanjila plaće za 50 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država je zbog "izvanrednih okolnosti" svojim borcima srezala plaće za 50 posto, u jeku žestokih bombardiranja njihovih naftnih polja i konvoja koji ilegalno izvoze naftu iz Sirije i Iraka.

Koalicija predvođena SAD-om od listopada bombardira naftna polja i linije opskrbe terorističke tvorevine zvane Islamska država, u sklopu operacije Plimni val II, a dokument koji se pojavio nešto više od mjesec dana nakon toga, pokazuje da je taktika Zapada urodila plodom.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

U navedenom dokumentu, kojeg je izdala riznica IS-a smještena u Raki, citira Kuran i postavlja diskusiju o "džihadu bogatstva i džihadu duše", prenosi Independent.

"Zbog toga što se Islamska država suočava s izvanrednim okolnostima, odlučeno je da se plaće svih mudžahedina smanje za pedeset posto i nikome nije dozvoljeno da bude iznimka u toj odluci, bez obzira na njegov položaj", piše u dokumentu.

"Daje se na znanje da će se distribucija potrepština odvijati i dalje dvaput na mjesec, kao što je i uobičajeno", piše nadalje u dokumentu.

Američki dužnosnici tvrde da je njihova operacija već urodila plodom te su obećali i da će dodatno pojačati napade na ključne strateške položaje IS-a iz kojih teroristi crpe naftu, kako bi u potpunosti onemogućili njihovo financiranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene