Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put iz Sredozemlja

S nosača zrakoplova koji je nedavno bio u Splitu, Amerikanci napali ISIS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki borbeni zrakoplovi u petak su prvi puta otkad je počela kampanja protiv džihadista prije dvije godine napali ciljeve Islamske države s nosača zrakoplova iz Sredozemlja.

Američki zrakoplovi su poletjeli s nosača Harry S. Truman, koji je nedavno bio u Splitu, nakon što je brod doplovio u Mediteran kroz Sueski kanal, kako bi napali mete Islamske države.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Dosad su napadi realizirani s nosača zrakoplova u Zaljevu ili iz kopnenih baza u Bahrainu, Turskoj i nekoliko drugih zemalja.

Mornarica kaže da su napadi imali ciljeve u Iraku i Siriji, ali nije dala pojedinosti o tome koliko je ciljeva gađano niti koji su oni bili.

Sjedinjene Države sve su zabrinutije zbog ruske rastuće vojne nazočnosti u regiji, a zračni napadi šalju i poruku Turskoj da američka vojska ima i druge načine provesti svoje zračne napade na ciljeve u Siriji osim iz turske zračne baze Incirlik. (I.D. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene