Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon spaljivanja jordanskog pilota

Ovo je dosad najokrutniji ISIS-ov potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je ISIS objavio gnusan video spaljivanja živog jordanskog pilota, činilo se da ne postoji ništa što bi barbarizmom tome moglo parirati.

Američki mediji prenose da je prema nekim mjerilima ISIS možda ipak uspio po okrutnosti nadmašiti barbarsko spaljivanje jordanskog pilota. Riječ je o navodima džihadista da je američka humanitarka Kyla Mueller (26) ubijena u jordanskom zračnom napadu odmazde zbog smaknuća njihovog pilota.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna Potvrdila Bijela kuća Cure detalji akcije u Siriji: Mrtav vođa Islamske države, aktivirao bombu kojom je ubio sebe i članove svoje obitelji

Roditelji Mueller su u očaju i s mnogim neodgovorenim pitanjima, pogotovo na to gdje je dokaz da im je kći mrtva.

"Ta nas je vijest zabrinula, ali ipak se još uvijek nadamo da je Kayla živa. Poslali smo vam privatnu poruku i tražimo da nam privatno i odgovorite. Znamo da ste pročitali naše prijašnje poruke, John Cantlie (oteti britanski novinar) se osvrnuo na njih u listopadu", poruka je Muellerovih ISISU-u, koju prenosi Daily Beast.

"Rekli ste nam da ste se prema Kayli odnosili kao prema gošći pa je njezina sigurnost kao vaše gošće i vaša odgovornost. Kalina majka i ja učinili smo sve što možemo da je se pusti na slobodu sigurno", pišu njezini roditelji.

Kayla je svoj život posvetila pomažući ljudima u nevolji. "Kayli je taj posao slamao srce ali ju je i tjerao da pomaže i dalje; ona je izrazito predana narodu Sirije", piše njezina obitelj u izjavi za medije.

U Siriji je i pronašla svoju ljubav, zaljubivši se u sirijskog aktivistu. Godine 2012. otišla je na sirijsku granicu s Turskom. U kolovozu 2013. ona i njezin dečko Sirijac oteti su u jednoj bolnici. Džihadisti su joj dečka oslobodili a nju su zadržali kao taoca i poslali njezinoj obitelji kakav-takav dokaz da je živa.

U jednom trenutku američka je vojska navodno pokrenula akciju spašavanja, ali dok su specijalci stigli na mjesto gdje su Mueller i ostali taoci bili zatočeni, oni su već bili premješteni na drugu lokaciju. Na toj lokaciji pronađene su vlasi kose za koju je DNK analizom utvrđeno da pripada Mueller, što je bio dokaz da je bila tamo i da je živa.

Taoci s kojima je bila imali su manje sreće, jer su džihadisti njih petero smaknuli dekapitacijom (Troje Amerikanaca i dvoje Britanaca), dok su četvorica Francuza puštena.

ISIS je u slučaju Mueller propustio priliku dokazati smrt te djevojke te time pokazati da poznaju i druge metode okrutnosti, osim barbarskih i zvjerskih ubojstava. Obitelj Kayle Mueller i dalje je na mukama oko sudbine svoje kćeri, a odgovora nema na vidiku, kao ni dokaza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene