Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stao je rad na poljima

IS prestao crpiti naftu u Siriji u strahu od bombardiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IS proizvodi više nafte nego sirijska vlada. Sirijsko ministarstvo za naftu procjenjuje da džihadisti crpe 80.000 barela nafte na dan.

 Islamska država prekinula je crpljenje nafte na šest polja kojima vlada u pokrajini Deir Ezor na istoku Sirije u strahu od američkih zračnih udara, rekli su u petak predstavnici te terorističke skupine.

Pročitajte i ovo Dan žena - 2 Međunarodni dan žena Žene se suočavaju s diskriminacijom, neravnopravnošću, nejednakošću: "Za isti posao mi smo bile manje plaćene nego muškarci. Iz kojega razloga?" Dan žena - 4 rušenje stereotipa Obilježavanju Dana žena pridružili se i strani radnici: "Osjećam se sigurno ovdje"

Sirijski opseravatorij za ljudska prava (SOHR), nevladina udruga koja prikuplja podatke od široke mreže korisnika i aktivista, objavila je da su Sjedinjene Američke Države i njihovi arapski saveznici u četvrtak navečer i petak ujutro ponovno bombardirali naftna postrojenja koja je IS zauzeo u Deir Ezoru.

Kurdska nafta kreće i za Hrvatsku

'Crpljenje nafte prekinuto je iz sigurnosnih razloga. Rad je stao na svim poljima osim na polju Coneco s kojeg se isporučuje plin potreban za proizvodnju struje u šest pokrajina', rekao je Letih al-Deiri, borac IS-a.

Od srpnja IS nadzire većinu pokrajine Deir Ezor i najvažnija naftna polja u toj regiji, navodi SOHR.

IS proizvodi više nafte nego sirijska vlada. Sirijsko ministarstvo za naftu procjenjuje da džihadisti crpe 80.000 barela nafte na dan, a za svoju proizvodnju kažu da je pala na 17.000 barela na dan.

Stručnajci ocjenjuju da džihadisti ipak prozivode manje, oko 50.000 barela. Procjenjuju da IS nadzire sedam polja i dvije rafinerije na sjeveru Iraka te šest od deset naftnih polja u Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene