Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturječne vijesti o upadu iranske vojske

Iranski vojnici zauzeli irački naftni izvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski su vojnici upali na irački teritorij i zauzeli jedan naftni izvor, tvrdi irački general Dafir Nadimij. Zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova tu je tvrdnju demantirao.

Prema tvrdnjama generala Nadimija, iranske su snage okupirale 'izvor broj 4' u naftnom polju Majsan, na granici Iraka i Irana. Oko njega su iskopali rov, razmjestili oklopna vozila, i podigli iransku zastavu, ustvrdio je general, prema agenciji DPA.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija eskalacija sukoba Regija na rubu potpunog rata: Iran balističkim projektilima gađao ciljeve u sjevernom Iraku i Siriji

No, njegovu je izjavu demantirao zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova Ahmed Ali al-Hafadži, piše Reuters. 'To nije točno. Taj je izvor predmet spora i obje su ga strane zapustile. Nije bilo nikakvog vojnog upada i zauzimanja. Izvor je prazan, napušten, točno na granici Iraka i Irana', rekao je.

Iranska strana uopće se nije oglasila o toj temi. Na naftnom polju Majsan, 450 kilometara južno od Bagdada, trenutno se crpi između 100 i 110 tisuća barela nafte na dan.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene