Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski su vojnici upali na irački teritorij i zauzeli jedan naftni izvor, tvrdi irački general Dafir Nadimij. Zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova tu je tvrdnju demantirao.


Prema tvrdnjama generala Nadimija, iranske su snage okupirale 'izvor broj 4' u naftnom polju Majsan, na granici Iraka i Irana. Oko njega su iskopali rov, razmjestili oklopna vozila, i podigli iransku zastavu, ustvrdio je general, prema agenciji DPA.

No, njegovu je izjavu demantirao zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova Ahmed Ali al-Hafadži, piše Reuters. 'To nije točno. Taj je izvor predmet spora i obje su ga strane zapustile. Nije bilo nikakvog vojnog upada i zauzimanja. Izvor je prazan, napušten, točno na granici Iraka i Irana', rekao je.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Samoubilački napadi na tržnici u Bagdadu Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

Iranska strana uopće se nije oglasila o toj temi. Na naftnom polju Majsan, 450 kilometara južno od Bagdada, trenutno se crpi između 100 i 110 tisuća barela nafte na dan.

(Hina)