Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pomolu skandal?

Iranska vojska zarobila američki brod u Perzijskom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranske snage navodno su pucale i zarobile američki teretni brod na kojem je bilo 34 mornara, objavila je državna televizija Saudijske Arabije.

Američko plovilo je usmjereno prema iranskoj luci Bandar Abbas, na južnoj obali, izvijestila je saudijska televizija, a prenosi Independent. Budući da nitko od američkih i iranskih službenika nije potvrdio navode, nejasno je zašto je brod zarobljen, i je li u pucnjevi netko ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Ilustracija kanadski Cape Ray VIDEO Misteriozna olupina nasukala se na obalu, mještani postali pravi detektivi: "Ovo je naša povijest"

Iranska novinska agencija Fars objavila je kako je brod ilegalno bio u vodama Perzijskog zaljeva, a službenici u SAD-u tvrde da za sada nemaju informacije o tome da su američki brod iranske snage usmjerile prema luci.

Ovaj se incident dogodio tijekom zatopljavanja odnosa Teherana i Washingtona, nakon tri desetljeća animoziteta. Pregovori SAD-a i pet drugih zemalja pokušavaju osigurati nuklearni dogovor do kraja lipnja. Traže od Irana da 'omekšaju' svoj nuklearni program u zamjenu za smanjivanje sankcija koje su oštetile iransku ekonomiju.

Sporazum s Iranom omogućit će vidljivost vojne nuklearne aktivnosti

Ovog tjedna, senat SAD-a počet će raspravljati o zakonu kojim bi se Kongresu dopustilo potencijalni dogovor. Šef vanjske politike EU Federica Mogrini u utorak će se sastati s iranskim ministrom vanjskih poslova Mohammadom Javadom Zarifom u New Yorku, za razgovore o iranskom nuklearnom programu i drugim temama, rekao je EU službenik.

Međutim, još nije poznato hoće li se razgovarati o spomenutom incidentu na moru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene