Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hasan Moghadam

Iran: U eksploziji poginuo i utemeljitelj Čuvara Revolucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utemeljitelj topničke i raketne jedinice Čuvara revolucije, elitne snage Irana, general Hasan Moghadam smrtno je stradao u eksploziji skladišta streljiva blizu Teherana, objavili su Pasdarani u nedjelju na njihovoj internet stranici.

Moghadam je bio zadužen za istraživanja moguće samodostatnosti naoružanja elitnih iranskih postrojbi, dodali su Čuvari revolucije u priopćenju. U eksploziji u skladištu na jugozapadnoj periferiji Teherana u subotu je poginulo najmanje 17 a ranjena su 23 vojnika. Do eksplozije je došlo tijekom premještanja streljiva, rekao je glasnogovornik Pasdarana, zapovjednik Ramezan Šarif koji nije precizirao zašto se general Moghadan nalazio u skladištu.

Čuvari revolucije su odgovorni za balistički program zemlje i raspolažu raketama dometa 2.000 km. Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda osudilo je više puta nuklearni i balistički program Irana.

Subotnja eksplozija je podigla napetosti, nastale nakon što je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) prošlog tjedna objavila izvještaj o Iranu za koji tvrdi da tajno radi na proizvodnji nuklearnog naoružanja.

Teheran redovno demantira te tvrdnje i ponavlja da je svrha njegovih nuklearnih aktivnosti proizvodnja struje. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozije u Iranu - 2 84 umjesto 103 Značajno se smanjio broj ubijenih u strašnim eksplozijama kod grobnice, Iran objasnio zašto

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene