Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Vojna vježba

Iran simulira napad na 'stranu bazu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je započeo s vojnim vježbama koje simuliraju napad na 'stranu bazu' u regiji, a u njima se koristi cjelokupan iranski arsenal balističkih projektila, objavila je službena iranska novinska agencija Irna.

Vojne vježbe, nazvane 'Veliki propovjednik - 7', koje će trajati tri dana, pokazat će djelovanje desetaka raketa, među kojima i balističkih raketa Šahab 3, koje mogu dosegnuti Izrael ili američke baze u regjii, dodaje Irna, pozivajući se na priopćenje Čuvara revolucije, pretorijanske garde režima koji kontrolira iranske raketne snage.

Vježbe se izvode u velikoj pustinji u središtu Irana gdje je izgrađena 'replika zračne baze koja pripada jednoj stranoj sili'.

U vježbama će se koristiti rakete iranskog balističkog programa - od Šahaba 1 i Fateha 110, čiji je doseg 200 kilometara, do Šahaba 3 koji može doseći ciljeve na 2.000 kilometara, prema istom izvoru. Vježba će omogućiti da se provjeri preciznost i djelotvornost raketa.

Iranski dužnosnici nisu objavili prema čijoj su bazi napravili repliku, ali Teheran je tijekom posljednjih godina često prijetio da će napasti američke baze u Perzijskom zaljevu i na Bliskom istoku, ako Iran bude napadnut.

Izrael i SAD su u više navrata tijekom posljednjih mjeseci govorili o mogućnosti vojnih napada na iranska nuklearna postrojenja u slučaju da propadnu međunarodni napori kojima bi velike sile trebale uvjeriti Teheran da smanji svoj kontroverzni nuklearni program. (Hina)

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene