Iranske rakete (Foto: Arhiva/AFP)
Iranske rakete (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Iran je na položaje militanata u istočnoj Siriji lansirao više raketa opravdavajući napad kao odgovor na pojedince povezane s napadom na vojnu paradu 22. rujna u Ahvazu.


Ukupno šest balističkih raketa lansirano je iz Kermanšaha u Iranu i pogodile su svoje ciljeve u oblasti Al Bukmal na istoku Sirije, izvijestila je IRNA, a prenosi CNN. Istovremeno je sedam vojnih dronova raketiralo isto područje.

Vezani članci Zračni napadi u Siriji, ilustracija Sirijska protuzračna obrana presrela izraelske rakete iznad Damaska Profesor Branimir Vidmarević u Dnevniku Nove TV o sukobu Irana i SAD-a - 5 Svijet na rubu opasnog sukoba: Raketni napad, dronovi, nuklearno oružje... Imamo li razloga za strah?

Neke od raketa ispaljenih na položaje militanata u Siriji imale su na sebi natpise "Smrt Americi", "Smrt Izraelu" i "Smrt Saudijskoj Arabiji", izvjestio je iranski Fars.

Iranski državni mediji izvjestili su i da je u tom napadu ranjeno ili ubijeno više osoba odgovornih za napad na vojnu paradu u Ahvazu, u kojem je ubijeno 29, a ranjeno 70 osoba, među kojima su bili i civili.