Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantirali informacije

Iran putničkim avionima ne uskraćuje gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iransko ministarstvo vanjskih poslova demantiralo je informacije o tome da se iranskim putničkim zrakoplovima uskraćuje gorivo u nekim zemljama u sklopu najnovijih sankcija.

Tajnik iranske udruge zračnih kompanija Mehdi Alijari, kojega citira agencija Isna, izjavio je u ponedjeljak da zračne luke Velike Britanije, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata odbijaju opskrbiti iranske linijske zrakoplove gorivom. Dodao je da se ta mjera primjenjuje od prošlog četvrtka, u skladu s "odlukom Američkog kongresa koja nameće sankcije protiv prodaje naftnih proizvoda Iranu".

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Iranski zrakoplovi dobijaju gorivo u cijelom svijetu, rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparst na konferenciji za novinare. On je kazao da su informacije o uskraćivanju goriva dio propagandnog rata protiv iranskih vlasti.

>> Britanija, Njemačka i Emirati ne daju gorivo iranskim zrakoplovima

Njemačko ministarstvo prometa reklo je da nema ograničenja u opskrbi iranskih zrakoplova gorivom, a britanski su izvori rekli da nemaju informacija o bilo kakvom uskraćivanju opskrbe zrakoplova iz Irana. Reuters piša da su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima neke privatne tvrtke uskratile prodaju goriva Irancima ali da emirati na državnoj razini nisu donijeli takvu odluku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene