Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučeno nakon američkih sankcija

Britanija, Njemačka i Emirati ne daju gorivo iranskim zrakoplovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne luke Velike Britanije, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata odbijaju opskrbiti iranske linijske zrakoplove gorivom.

O mjeri je odlučeno, po Teheranu, nakon novih američkih sankcija protiv Irana zbog njegova nuklearnog programa. 'Od prošlog tjedna, nakon usvajanja jednostranih američkih sankcija protiv Irana, zračne luke Velike Britanije, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata odbijaju opskrbu iranskih zrakoplova gorivom', izjavio je Mehdi Alijari, tajnik Udruge zračnih kompanija u zemlji, kojega citira agencija Isna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije" Uloga Irana u ratu protiv Izraela - 6 Pomno praćenje Jordan otkrio što se događalo tijekom noći: Teheran prati svaki korak ove arapske zemlje koja bi mogla postati sljedeća meta

Dodao je da se ta mjera primjenjuje od prošlog četvrtka, u skladu s 'odlukom Američkog kongresa koja nameće sankcije protiv prodaje naftnih proizvoda Iranu'. 'Nacionalna kompanija Iran Air i privatna Mahan, koje imaju brojne letove prema Europi, naišle su na probleme', nastavio je on. Alijari je zatražio od Organizacije za međunarodno civilno zrakoplovstvo da intervenira kako bi se 'primjena tih sankcija proglasila ilegalnom'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene