Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski ministar vanjskih poslova Manouchehr Mottaki odbacio je rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se njegovoj zemlji uvode nove sankcije, nazvavši je "nezakonitom, nepotrebnom i neutemeljenom".


"Ovo je četvrti put u godinu dana da na temelju neopravdane odluke koju su pripremili neki stalni članovi, Vijeće sigurnosti donosi nezakonitu, nepotrebnu i neutemeljenu odluku protiv mirnodopskog nuklearnog programa Islamske Republike Irana koji nije nikakva prijetnja za međunarodnu sigurnost", kazao je Mottaki.

Vezani članci Ratni brod USS Boxer (Foto: AFP) Prijeti li nova eskalacija napetosti? Trump objavio da je američki ratni brod oborio iransku bespilotnu letjelicu Slika nije dostupna Iran ne odustaje od obogaćivanja urana

Iranski je ministar iskoristio pravo glasa u Vijeću sigurnosti pošto je jednoglasno prihvaćena rezolucija 1747 koja proširuje sankcije Iranu uvedene rezolucijom 1737 od 23. prosinca jer nije prekinuo s obogaćivanjem i preradom urana kao što zahtijeva međunarodna zajednica.