Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci pogriješili

Iran nije potvrdio pad ruskih raketa na njegovo tlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran ne potvrđuje pad ruskih raketa na svoje tlo, a što je u četvrtak ustvrdio američki dužnosnik, rekao je u petak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova.

"Ne potvrđujemo" tu informaciju, odgovorio je kratko glasnogovornik Marzieh Afkham.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian (Foto: AFP) Nakon udara u Siriji Francuski ministar vanjskih poslova: Na Rusiji je da prisili Asada na političko rješenje

U četvrtak je ruska vojska opovrgnula tvrdnju američkog dužnosnika koji je rekao da su ruske rakete pale na iransko tlo.

"Bilo koji profesionalac zna da tijekom tih operacija mete utvrđujemo uvijek prije i poslije udara: sve naše ispaljene rakete pogodile su svoju metu", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konačenkov.

AMERIKANCI U ČUDU Gdje su to pale ruske rakete?

Ruski dužnosnik nije iznio pojedinosti o područjima koja su mogla biti pogođena ruskim raketama u Iranu. Islamska Država Iran saveznik je Rusije u potpori režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, u čemu se razilaze sa Zapadom koji želi odlazak Asada s vlasti.

Rusija, glavni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada počela je prošli tjedan sa zračnim napadima u Siriji kazavši da gađa položaje džihadista Islamske države, dok borci na terenu i zapadne zemlje kažu da je ruska kampanja uglavnom fokusirana na druge pobunjeničke skupine te da zapravo podupiru Asada a ne gađaju Islamsku državu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene