Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacili optužbe

Iran: Ne miješamo se u iračke izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je u srijedu odbacio optužbe da se miješa u poslove susjednog Iraka koje je dan ranije iznio sekularni političar Ijad Alavi, pobjednik iračkih parlamentarnih izbora.

Rad iračkih stranaka 'na sastavljanju iduće vlade nutarnja su stvar (Iraka) i one će ga završiti ne vodeći računa o sumnjama drugih zemalja', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast za iranski javni radio-televiziju. 'Iran se ne miješa u to', dodao je. Usto je kazao da je Islamska Republika voljna 'prihvatiti iračke političke pokrete kako bi pomogla da se čim prije formira nova vlada'.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Ilustracija eskalacija sukoba Regija na rubu potpunog rata: Iran balističkim projektilima gađao ciljeve u sjevernom Iraku i Siriji

Alavi je u utorak optužio Iran da se miješa u sastavljanje nove iračke vlade i da želi spriječiti njegov dolazak na premijersku dužnost. Veze Irana i Iraka, koji su ratovali od 1980. do 1988., opet su se zategnule nakon pada režima Sadama Huseina i povratka šijitske zajednice, većinske u Iraku, na političku pozornicu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene