Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je u srijedu odbacio optužbe da se miješa u poslove susjednog Iraka koje je dan ranije iznio sekularni političar Ijad Alavi, pobjednik iračkih parlamentarnih izbora.


Rad iračkih stranaka 'na sastavljanju iduće vlade nutarnja su stvar (Iraka) i one će ga završiti ne vodeći računa o sumnjama drugih zemalja', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast za iranski javni radio-televiziju. 'Iran se ne miješa u to', dodao je. Usto je kazao da je Islamska Republika voljna 'prihvatiti iračke političke pokrete kako bi pomogla da se čim prije formira nova vlada'.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme" Zdravko Marić Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna"

Alavi je u utorak optužio Iran da se miješa u sastavljanje nove iračke vlade i da želi spriječiti njegov dolazak na premijersku dužnost. Veze Irana i Iraka, koji su ratovali od 1980. do 1988., opet su se zategnule nakon pada režima Sadama Huseina i povratka šijitske zajednice, većinske u Iraku, na političku pozornicu. (Hina)