Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran ima 4.000 aktivnih nuklearnih centrifuga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran ima 4.000 nuklearnih centrifuga koje su u pogonu, izjavio je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Alireza Sheikh Attar, a prenosi novinska agencija IRNA.

Taj je broj iranskih centrifuga potvrdila Međunarodna agencija za atomsku energiju, dok je predsjednik Mahmud Ahmadinedžad prošlog mjeseca izjavio da Iran ima više od 5.000 aktivnih centrifuga.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

'Trenutačno je gotovo 4.000 centrifuga aktivno u nuklearnom postrojenju za obogaćivanje urana u Natanzu... Instalira se još 3.000 centrifuga', rekao je Attar za državnu televiziju.

Iran tvrdi da instalira centrifuge za obogaćivanje urana kako bi mogao napraviti gorivo za nuklearne elektrane. Međutim, Zapad optužuje Teheran da želi izraditi nuklearno oružje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene