Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: 7 mrtvih u Baquoubi; sukobi sa sadristima u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam osoba ubijeno je u eksploziji bombe blizu iračkog grada Baaqoube, a sukobi američkih vojnika i šijitske milicije u Sadr Cityju, šijitskome predgrađu Bagdada, trajali su noću na utorak, prenijele su agencije.

Šijitski radikalni vođa Moqtada Sadr optužio je u utorak iračke vlasti da blokiraju pristup Bagdadu kako bi spriječile njegove pristaše da sudjeluju u velikom protuameričkom prosvjedu sazvanom za srijedu, na petu godišnjicu pada Bagdada, 9. travnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U sunitskoj četvrti Irak: Devet mrtvih, 23 ranjenih u eksploziji bombe Slika nije dostupna Bit će teško identificirati žrtve Samoubilački napad u Iraku, 52 mrtvih

U eksploziji bombe u Baaqoubi pri prolasku autobusa poginule su dvije žene, četvoro djece i jedan muškarac, a ranjena je jedna žena i nekoliko djece, kazao je lokalni policijski dužnosnik.

Baaqouba je glavni grad Dyiale, uporišta al-Qaide, i jedna je od najopasnijih pokrajina Iraka.

Sukobi američkih vojnika i šijitske milicije trajali su tijekom noći na utorak kada su američke postrojbe pokušale napredovati i prodrijeti dublje u veliko predgrađe Sadr City, uporište milicije radikalnog šefa Moqtada Sadra.

Pripadnici Mahdijeve vojske, milicije Moqtada Sadra, postavili su puno ekplozivnih naprava koje su usporile napredovanje američkih vojnika i pripadnika iračkih vladinih snaga.

U Bagdadu je jedan američki vojnik ubijen u ponedjeljak navečer u bombaškom napadu, gdje je ukupno osam američkih vojnika smrtno stradalo od nedjelje kada su počeli sukobi američkih postrojbi i šijitskih milicija, navela je američka vojska u utorak.

Vojnik, ubijen pri eksploziji bombe bačene na njegovo vozilo, je 4.024. američki vojnik ubijen u Iraku od početka američkih operacija u ožujku 2003., prema bilanci agencije France presse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene