Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: 2007. najgora za američke vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka je vojska objavila da su poginula još petorica vojnika te da je 2007. sada najgora godina za američke snage u Iraku.

Petorica američkih vojnika ubijena su jučer u dvama odvojenim napadima, rekao je admiral Gregory Smith, direktor odjela za komunikacije multinacionalnih snaga za Irak, a prenosi Associated Press.

Pročitajte i ovo Iračka TikTokerica Ghufran Sawadi Traže se ubojice Iračka tiktokerica ubijena ispred svoga doma: Strašnu likvidaciju snimile nadzorne kamere Slika nije dostupna Irak: U napadima ubijeno 8 američkih vojnika

"Jučer smo izgubili petoricu vojnika u dvama incidentima s
improviziranim eksplozivnim napravama", rekao je Smith novinarima u strogo čuvanoj bagdadskoj Zelenoj zoni.

Najmanje 852 pripadnika američke vojske poginulo je ove godine u Iraku, i to je najviši broj otkako je u ožujku 2003. počeo rat. U 2004. poginulo je 850 vojnika.

Iračka i američka vojska objavile su da su irački vojnici u nekadašnjem al Qaedinu uporištu sjeverozapadno od Bagdada otkrili dvije masovne grobnice s najmanje trideset tijela muškaraca i žena, javio je Reuters.

Grobnice su otkrivene u subotu u zajedničkoj operaciji američkih i iračkih snaga protiv al Qaedinih ćelija koje djeluju u području osamdesetak kilometara sjeverozapadno od glavnoga grada.

Potpukovnik iračke vojske koji je želio ostati anoniman, rekao je da je 25 kilometara sjeverno od Ramadija, glavnoga grada pokrajine Anbara, pronađeno nekoliko strojno iskopanih i nezatrpanih velikih rupa.

"U jednoj od njih pronašli smo 22 poluraspadnuta trupla", rekao je.

Prema njegovim riječima, u obližnjoj su rupi nađeni ostaci još osam osoba, muška i ženska odjeća i dvije identifikacijske pločice iračke vojske.

Pronađena je i zimska i ljetna odjeća što bi moglo značiti da su ti ljudi ubijeni u različita doba godine. Poznato je da je na tom području nekad bilo pripadnika al Qaede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene