Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine policajaca u Seattleu, u američkoj saveznoj državi Washington, u ponedjeljak je tragalo za Mauriceom Clemmonsom osumnjičenim da je u nedjelju u obližnjem gradiću Parklandu ubio četvoro policajaca.


Policajci s psima išli su od kuće do kuće slijedeći svaki mogući trag, a u lov na Clemmonsa uključeni su i policijski helikopteri te pripadnici posebnih postrojbi SWAT, izvjestio je lokalni The Seattle Times u online izdanju. Policijski glasnogovornik Ed Troyer kazao je da je za 37-godišnjim bjeguncem izdan nalog za uhićenje zbog ubojstva. Policija je vjerovala da je okružila Clemmonsa u jednoj kući u predgrađu Leschi koju je držala u okruženju nastojeći ga istjerati zvučnim bombama. Kada su specijalci SWAT-a upali u kuću ustanovili su da je prazna. Nakon toga policija krstari s kraja na kraj Seattlea, istražujući navodna viđenja bjegunca i tragove krvi. Clemmonsa je navodno ustrijelio u trbuh i teško ranio jedan od četvoro u nedjelju ubijenih policajaca, rekao je Troyer.

Potraga za Mazdom

U ponedjeljak je pronađen Clemmonsov kamionet, a policija traga za zelenom Mazdom Millenia iz 1997. koja pripada njegovoj supruzi Nicole Cheryleen Smith. Policija navodi da bi se automobil mogao kretati prema Arkansasu, gdje je Maurice Clemmons nekada živio. Policija države Washington pojačala je ophodnje na autocestama, zaustavljaju se i pretražuju automobili i nadziru svi veći izlazi iz države. Vlasti su ponudile 125,000 dolara nagrade za informaciju koja dovede do uhićenja Clemmonsa.

>> Nepoznat motiv ubojstva četvorice policajaca

Vezani članci Policija, ilustracija Policija traga za direktoricom zagrebačke tvrtke: Primila predujam za neisporučenu robu pa - nestala Ruta Branka Kolopera Kronologija zločina na šibenskom području - u lovu na ubojicu pomogli i građani: "Užas, poznavali smo te ljude"

Sve američke nacionalne TV mreže izvješćuju o potrazi za ubojicom policajaca, ističući da je iza Clemmonsa duga nasilna, kriminalna prošlost te da je prošloga tjedna pušten iz pritvora uz jamčevinu od 150,000 dolara. Uhićen je pod optužbama za napad na policajca i silovanje djeteta. Do 2000. izdržavao je 92-godišnju kaznu zatvora u Arkansasu, ali mu je oprost udijelio tadašnji guverner Mike Huckabee, neuspješni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju 2008. (Hina)