Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski tjedan cijepljenja

INFOGRAFIKA Kako spasiti 25 milijuna djece jednostavnom odlukom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li znali da od 24. do 30. travnja traje Svjetski tjedan cjepljenja, koji je usmjeren globalnoj zaštiti djece od smrtonosnih bolesti, koje se na taj način mogu jednostavno spriječiti?

U inforgrafici koju je objavio UNICEF, ističe se da kad bi se sva djeca u svijetu danas cjepila na bolesti koje se sprječavaju cjepljenjem, spasilo bi se 25 milijuna života do 2020. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Broj oboljelih raste WHO poslao ozbiljno upozorenje o širenju zarazne bolesti: Može biti smrtonosna, ali se može spriječiti Dobrica Rončević, glavni epidemiolog Primorsko-goranske županije Nastavlja se cijepljenje Riječki epidemiolog otkriva kad se mogu pojaviti nuspojave cjepiva protiv korone, kao i kada ulazimo u "sigurnu zonu"

Cjepiva isto tako ne koštaju puno, a štede milijarde dolara u troškovima liječenja bolesti koje se mogu spriječiti upravo cjepivima.

SVE JE TO KEMIJA Novi pogled na hranu koju svakodnevno jedemo

U priloženoj infografici možete vidjeti najzanimljivije podatke o cjepivima i bolestima koje sprječavaju, a mi ćemo izdvojiti samo podatak o tome da 70 posto djece koja nisu cjepljena živi u 10 zemalja svijeta - Kongu, Etiopiji, Indiji, Indoneziji, Iraju, Nigeriji, pakistanu, Filipinima, Ugandi i Južnoj Africi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene