Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indonezijski spasioci nastoje iz olupine srušenoga vojnog zrakoplova izvući još tijela, nakon jučerašnje zrakoplovne nesreće na istočnoj Javi u kojoj je, prema posljednjim podacima poginulo više od 100 ljudi, izvijestili su dužnosnici.


C-130 Hercules, u kojemu se nalazilo vojno osoblje s obiteljima, pao je na nekoliko kuća na tlu, prepolovio se i zapalio. Glasnogovornik vojnih zračnih snaga Bambang Sulistyo izjavio je da je poginula 101 osoba, među kojima i dvije osobe na tlu, a 15 ih je ozlijeđeno.

>> VIDEO: Vojni zrakoplov pao na kuće, najmanje 97 poginulih

Vezani članci Ostaci zrakoplova Poginule 62 osobe: Indonezija pronašla snimač glasa iz kokpita srušenog aviona Sriwijaya Air, otkriveno zašto se srušio u more Slika nije dostupna Vrebali ih tigrovi: Muškarci pet dana bili zarobljeni na drvetu

'Pretpostavljamo da je među ostacima zrakoplova ostalo zarobljeno još tijela', rekao je glasnogovornik dodajući kako se, prema zadnjim podacima u zrakoplovu nalazilo 112 osoba, a ne 110 kako je prethodno objavljeno. Vlasti pretpostavljaju da bi broj putnika u zrakoplovu mogao biti i veći, s obzirom na to da se u indonezijskom prenapučenom zrakoplovnom sustavu putnici često ne evidentiraju. Uzrok nesreće još nije poznat. Vremenski uvjeti bili su dobri.