Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko 1000 pisama

Indijska vlada platila 1,3 milijuna za pisma koja dokazuju da je Gandhi bio gay?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska je vlada kupila zbirku od 1000 pisama koje su navodno izmjenjvali Mahatma Gandhi i njemački arhitekt Herman Kallenbach, iz kojih bi se moglo isčitati da su dvojica muškaraca bili u homoseksualnoj vezi.

Prošlogodišnji dobitnik Pulitzerove nagrade Joseph Lelyveld objavio je knjigu 'Great soul: Mahatma Gandhi and his struggle with India' koja je izazvala mnoge kontroverze jer na nekim mjetima implicira da je Gandhi bio u homoseksualnoj vezi s arhitektom Hermanom Kallenbachom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

U Gandhijevom rodnom Gujaratu knjiga je zabranjena još u ožujku prošle godine, a indijska je vlada sada izdvojila čak 1,28 milijuna dolara kako bi se dokopala arhive od gotovo 1000 pisama koja su izmjenjivali Gandhi i Kallenbach, te time sprječili da se nađu na aukciji u Londonu, piše Wall Street Journalov blog 'India Real Time'.

Prema tom blogu, indijsko je ministarstvo kulture pregledalo pisma, te vladi predložilo da ih uzme u svoje vlasništvo. No, u vladi tvrde kako su pisma kupljena samo kako bi se pomoglo u istraživanju Gandhijeve filozofije, te poriču bilo kakvu homoseksualnu vezu.

>> Gandhi napustio ženu zbog bodybuildera?

Joseph Lelyveld poriče činjenicu da je u svojoj knjizi natuknuo kako je Gandhi gay, no neki dijelovi knjige izričito upućuju upravo na to, te su se u Wall Street Journalu pozabavili knjigom i napravili recenziju. 'Gospodin Lelyveld je jasno dao do znanja kako se Gandhijev ud rijetko uzbuđivao u prisustvu golih mladih žena jer je ljubav njegova života bio jedan njemački Židov, arhitekt i bodybuilder Herman Kallenbach zbog kojeg je Gandhi 1908. godine ostavio svoju suprugu. 'Samo tvoj portret stoji na ormariću u mojoj sobi', pisao je Gandhi Kallenbachu. 'Ormarić se nalazi nasuprot kreveta.' Iz nekog razloga, vata i vazelin su bili 'stalni podsjetnik' na Kallenbacha, što bi moglo biti povezano s klistirima koje si je Gandhi često davao, no moguće da iza toga stoje i neki drugi razlozi. Gandhi je Kallenbachu pisao 'kako je u potpunosti postao vlasnik njegova tijela. Ovo je ropstvo s osvetom.' Gandhi je u pismima od Kallenbacha tražio da 'nikada sa čežnjom ne pogleda neku ženu'. Zatim su se dvojica muškaraca uvijek iznova zaklinjali na 'sve više ljubavi, na ljubav kakvu svijet nikada nije vidio'. Recenzija Wall Street Journala

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene