Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontverzna biografija

Gandhi napustio ženu zbog bodybuildera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kontroverznoj biografiji koju će vjerojatno osporiti milijuni obožavatelja filozofije Mahatme Gandhija piše kako je Gandhi bio biseksualac koji je ostavio suprugu zbog židovskog bodybuildera.

Navodno je vođa indijskog pokreta za neovisnost bio potpuno zaluđen stasitim Hermannom Kallenbachom te mu je u jednoj prilici kazao kako mu je 'zaposjeo tijelo'. Kallenbach je židov rođen u Njemačkoj koji je emigrirao u Južnoafričku Republiku gdje je postao bogati arhitekt. Tamo je susreo Gandhija, ubrzo je planula ljubav te je par dvije godine živio u kući koju je Kallenbach sagradio.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose Slika nije dostupna Međunarodni dan nenasilja 'Nenasilje i Mahatma Gandhi neraskidivo su povezani'

>> 'Nenasilje i Mahatma Gandhi neraskidivo su povezani'

Tako bar tvrdi autor knjige ‘Great Soul: Mahatma Gandhi And His Struggle With India’ Joseph Lelyveld. Tvrdi kako je upravo zbog Kallenbacha napustio suprugu Kasturbai Makhanji s kojom se oženio s 13 godina i imao četvero djece. Autor je priložio i citate iz ljubavnih pisama slavnog Indijca upućenog Nijemcu. 'Tvoj jedini portret stoji mi na komodi u spavaćoj sobi, a komoda je nasuprot krevetu...', pisao je zaljubljeni Gandhi nakon čega utvrđuje kako mu je 'vazelin i pamučna vata stalan podsjetnik na njega'.

Dali su si i nadimke, Gandhi je bio 'Upper Housa', a ljubavnik 'Lower House' te mu je obećao kako nikad neće pogledati nijednu ženu sa željom te da mu je najružnija stvar na svijetu spolni čin muškarca i žene. Par je rastavljen 1914. godine kada se Gandhi vratio u Indiju, no ostali su u vezi preko pisama.

Knjiga zaista prikazuje drugačijeg Mahatmu Gandhija nego što ga povijest pamti. Navodno je Gandhi i u 70-ima spavao s vlastitom 17-godišnjom nećakinjom i s drugim ženama, no pri tome je pokušavao da se seksualno ne uzbudi. 'Unatoč mojim naporima, organ se uzbudio. Bilo je to prije svega čudno i sramotno iskustvo', kazao je jednoj ženi. Biografiju još nije komentirao nitko s indijske strane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene