Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat s piratima

Indijci potopili tajlandsku ribaricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod koji je prošloga tjedna potopila indijska fregata INS Tabar pokraj obala Somalije bio je tajlandska ribarica koju su zauzeli pirati a ne matični brod s kojeg su pomorski razbojnici kretali u napade na brodove, objavio je Međunarodni pomorski ured sa sjedištem u Kuala Lumpuru.

'Indijska mornarica vjerojatno je pretpostavila da se radi o piratskom brodu jer su vidjeli naoružane ljude na palubi broda kojega su ranije zauzeli pomorski razbojnici', izjavio je Noel Choong iz IMB-a. On je dodao da ova greška ne bi smjela utjecati na međunarodne napore za suzbijanje piratstva, prenosi Associated press.

Pročitajte i ovo Američka ratna mornarica Naoružavanje hutista Dva američka vojnika mornarice proglašena stradalima: Potraga za njima nije polučila rezultate Ilustracija Traže lokaciju Nestala dva američka mornara dok su bili na zadatku: U tijeku operacija izvlačenja

Indijska mornarica je 18. studenog priopćila da je pokraj Somalije potopila matični brod kojim su se služili pirati. AP navodi da je u toj akciji poginuo jedan član posade tajlandske kočarice, jedan je spašen iz mora a još 14 se smatra nestalima. 

>> Sve učestaliji napadi na brodove

Vlasnik broda Wicharn Sirichaiekawat kazao je za Reuters da su pirati došli na brod neposredno prije nego što je indijska fregata otvorila vatru na njih.

Glasnogovornik indijske mornarice Nirad Sinha je priznao da se možda nije radilo o matičnom brodu somalijskih pirata ali je kazao da su namjere naoružanih ljudi na palubi broda bile neprijateljske.

'Što se nas tiče, brod je po izgledu i po namjerama bio piratski. Nismo pucali sve dok na nas nije otvorena vatra. Pucali smo u samoobrani', naglasio je Sinha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene