Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska je policija protiv muškarca, za kojega tvrdi da je jedini preživjeli napadač u prošlogodišnjem terorističkom napadu u Mumbaiju, podignula optužnicu za 'rat' protiv Indije, što je i prva službena optužnica u tom slučaju, rekao je državni odvjetnik.


Posebni državni odvjetnik Ujjwal Nikam novinarima je rekao da se u optužnici imenuje još 37 Indijaca i Pakistanca u vezi s planiranjem i poticanjem na napade u kojima je ubijeno 179 ljudi i koji su pojačali napetosti između Indije i Pakistana. 

Nikam je rekao da Muhamed Ajmal Kasab, jedini preživjeli napadač, nije izveden pred sud iz sigurnosnih razloga. 'U optužnici je 35 traženih i tri optužene osobe', rekao je Nikam.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Ivica Todorić Todorić na optužnicu tešku 18 milijardi kuna tek odmahuje rukom: "Ma to će pasti k'o kruška". Komentirao i prodaju Leda

Budu li proglašeni krivima, Kasab i optuženici za rat protiv Indije mogli bi biti osuđeni na smrtnu kaznu vješanjem. Optužba za 'vođenje rata' protiv Indije znači da gotovo nema izgleda da bi Kasab mogao biti izručen Pakistanu radi suđenja.