Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 'rat' protiv Indije

Indija podignula prve optužnice za napade u Mumbaiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska je policija protiv muškarca, za kojega tvrdi da je jedini preživjeli napadač u prošlogodišnjem terorističkom napadu u Mumbaiju, podignula optužnicu za 'rat' protiv Indije, što je i prva službena optužnica u tom slučaju, rekao je državni odvjetnik.

Posebni državni odvjetnik Ujjwal Nikam novinarima je rekao da se u optužnici imenuje još 37 Indijaca i Pakistanca u vezi s planiranjem i poticanjem na napade u kojima je ubijeno 179 ljudi i koji su pojačali napetosti između Indije i Pakistana. 

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Nikam je rekao da Muhamed Ajmal Kasab, jedini preživjeli napadač, nije izveden pred sud iz sigurnosnih razloga. 'U optužnici je 35 traženih i tri optužene osobe', rekao je Nikam.

Budu li proglašeni krivima, Kasab i optuženici za rat protiv Indije mogli bi biti osuđeni na smrtnu kaznu vješanjem. Optužba za 'vođenje rata' protiv Indije znači da gotovo nema izgleda da bi Kasab mogao biti izručen Pakistanu radi suđenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene