Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 6,9 stupnjeva

Indija: Broj žrtava potresa popeo se na 98

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 98 osoba smrtno je stradalo u potresu magnitude 6,9 koji je u nedjelju pogodio pogranično područje između Indije i Nepala, izvijestile su u srijedu vlasti u New Delhiju koje strahuju da bi broj poginulih mogao biti veći.

Najmanje 65 osoba poginulo je u državi Sikkim na sjeveroistoku Indije, rekla je za France presse lokalna dužnosnica glavnoga grada države Gangtoka u koji su dovezeni posmrtni ostaci žrtava, Sonam Lepcha.

'Strahujemo da bi moglo biti i više ljudskih žrtava. U ovome je trenutku teško govoriti o točnome broju', kazala je Lepcha. U drugim dijelovima Indije poginulo je još 18 osoba, objavila je policija. U Nepalu je smrtno stradalo osam ljudi, a na jugu Tibeta, potres je odnio sedam ljudskih života.

Potres se mogao osjetiti i na udaljenosti većoj od 1.000 km prema zapadu, sve do glavnoga indijskog grada New Delhija te prema istoku do Bangladeša. (Hina)

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana Ruševine nakon potresa u Turskoj stravični prizori Samo u Turskoj dosad više od 50 tisuća žrtava razornog potresa, bez krova nad glavom više od dva milijuna ljudi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene