Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Imenovan novi istražitelj u istrazi napada na Bhutto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istrazi prošlotjednog samoubilačkog napada i pokušaja ubojstva pakistanske oporbene čelnice Benazir Bhutto imenovan je novi istražitelj. Do imenovanja je došlo jer je utvrđeno da je dosadašnji glavni istražitelj bio umiješan u mučenja njezina supruga 1999. godine.

Peteročlani tim istražitelja od sada će predvoditi voditelj kriminalističke istrage u Karachiju, Saud Mirza. 

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Članovi tima istražitelja pokušat će pronaći krivce za prošlotjedni bombaški napad koji se dogodio tijekom svečanog dočeka Bhutto. U napadu je poginulo 136 osoba, izvijestio je ministar unutarnjih poslova pokrajine Sindh Ghulam Muhammad Mohtarem.

'Drugih izmjena u timu nema', kazao je.

Prethodni glavni istražitelj policije u pokrajini Sindh Manzar Mughal smijenjen je nakon što je bivša premijerka Bhutto, koja se vratila u zemlju nakon osmogodišnjeg egzila, izjavila kako raspolaže informacijama prema kojima je Mughal bio prisutan dok je njezin suprug Asif Ali Zardari 1999. mučen u zatvoru zbog navodne korupcije.

Glasnogovornik Pakistanske narodne stranke koju vodi Bhutto, Farhutallah Babar rekao je kako neće biti nikakvih drugih izmjena te da će se istraga nastaviti kako je prvobitno predviđeno. 

'Mi smo željeli da istragu vodu tim međunarodnih stručnjaka što nam nije omogućeno, jer, strahujemo da će, što će istraga ići dalje, više ključnih dokaza jednostavno biti izgubljeno', kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene