Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanska vlada izvijestila je kako su do sada identificirane 452 žrtve potresa, koji je prošle subote pogodio tu zemlju, odnijevši najmanje 800 ljudskih života.


Zamjenik ministra unutarnjih poslova Patricio Rosende objavio je imena 452 osoba 'čija su tijela identificirali stručnjaci i rodbina'. Nije objavio službene podatke o točnome broju poginulih, a ni broj nestalih još nije u potpunosti poznat.

Vezani članci Sisak nakon potresa Pljačkaju se stanovi u potresom razorenoj Baniji: Policija objavila što su kradljivci sve odnijeli iz zgrada u Sisku Potres, ilustracija Nakon snažnog potresa jačine 8,2 stupnja na Aljaski uslijedilo još sedam značajnijih podrhtavanja: Sirene upozoravale na tsunami, stanovnici napustili svoje domove

>> Čile: Poginulih 795, pojačana potraga za preživjelima

U jednome od najsilovitijih potresa u zadnjih stotinu godina, magnitude 8,8 stupnjeva Richtera te u tsunamiju koji je uslijedio nakon toga, u Čileu je, prema do sada dostupnim podacima poginulo najmanje 800 ljudi. U četvrtak navečer čileanska je vlada odlučila iznositi službene podatke samo o osobama koje su sa sigurnošću identificirane. (Hina)